Astromedicina

Medicina života

Jedna od najstarijih grana astrologije – Astromedicina predstavlja povezanost tela i bolesti sa prirodom Sunca, Meseca, deset planeta i dvanaest astroloških znakova.

Sklad tela, uma i duha predstavlja zdravlje, koje možemo postići pomoću astromedicine koja jeste način kako se mi odnosimo prema fiziologiji. 

Često u životu mislimo da su naši stavovi ispravni i da smo na pravom putu – a naša fiziologija nam pokazuje suprotno. 

Pokazuje nam da treba da krenemo dalje da proširimo našu svest što i jeste sama svrha astrologije kao nauke. I nama nije cilj da se borimo protiv bolesti koja nije neka slučajna ili nepoželjna smetnja na putu nego je bolest put kojim se čovek kreće ka ozdravljanju. Čovekov put je put od nezdravlja do zdravlja, od necelovitosti do isceljenosti –  od bolesti do ozdravljanja i posvećenja.

 

Kosmos i čovek

Kada pričamo o zdravlju i vitalnosti našeg tela ili sećanjima i osobinama koje smo nasledili možemo reći da je fiziologija osnovni pokretač i projektant našeg života.

Svi događaji koji se dešavaju oko nas kao i vibracije koje postoje unutar naše fiziologije unapred su određene kodom sudbine.

Ukoliko želimo da promenimo trenutne životne navike pre svega se trebamo bazirati na promenama unutar sebe. Na taj način direktno utičemo na naše gene koji predstavljaju sva naša sećanja iz prošlosti.

Ishrana i čovek

Kao jedan od najbitnijih delova u astromedicini kao i samom opstanku čoveka kvalitet ishrane direktno utiče na našu fiziologiju kao i na sam kvalitet života. Problem današnjice predstavlja to što ljudska populacija koristi hranu kao nesvesni nivo komunikacije sa fiziologijom. Današnja dinamika života ne dozvoljava ljudskoj populaciji da svesno korisni najkvalitetnije izvore hrane. Konstantnom upotrebom nekvalitetne hrane i nakupljanjem toksina u organizmu direktno se utiče na smanjenje kvaliteta fiziologije bića. Obnovljivi delovi našeg tela se regenerišu na osnovu određenih osećanja koja su postojana u simbolici hrane koju u sebe svakodnevno unosimo. Hrana ne predstavlja isključivo materijalnu vrednost već direktno kreira svoju vibratornu vrednost koja je astrološki predstavljena prirodom simbola.

“Cilj u životu nije pronaći sebe. Cilj u životu jeste kreirati sebe.”

– G.B.Shaw

Biljke i čovek

Kao najstariji stanovnici planete Zemlje, biljke su direktno povezane sa Zemljom. Od pupoljka koji niče iz Zemlje, do listova i cvetova koji se uzdižu u Nebo i direktno su povezani sa vazduhom i Suncem, biljna hrana je esencijalna za fiziologiju čoveka. Biljke kao takve nas direktno povezuju sa Zemljom, uz pomoć četiri elemenata čije vibracije nose u sebi: Vazduh (ugljen dioksid, kiseonik) i Vatra (Sunčeva energija) koji komuniciraju sa Vodom (sok biljke) i Zemljom (koren biljke). U zavisnosti od prirode i vibracije biljaka, koriste se u različite svrhe, a u čovečanstvu su prepoznatljive i po svojim lekovitim svojstvima.

Hrana Sunca

 

 

Kantarion, glog, hajdučka trava, šipak, masline, badem, cimet, žuto povrće, grožđe

Hrana Meseca

 

 

Kamilica, aloa vera, lan, bosiljak, mleko i mlečni proizvodi, kokos, boranija, kvasac, kupus

Hrana Merkura

 

 

Sladić, peršun, beli i crni slez, zob, morač i mirođija, žitarice, začini, semenke, susam, kim, mirta

Hrana Venere

 

 

Majčina dušica, žalfija, bokvica, uva, neven, ljiljan, hrizantema, jagode, jagode, vanila, kajsija, jabuka, grašak, krompir

Hrana Marsa

 

 

Kopriva, beli i crni luk, gorčica, đumbir, ren, čičak, ren, senf, papričica, rotkvice, čili, ananas, biber, hmelj

Hrana Jupitera

 

 

Maslačak, metvica, artičoka, gujina trava (silimarin), slatki koren, javorov sirup, kesten, jagoda, avokado, banana, paradajz, brazilski orah

Hrana Saturna

 

 

Gavez, kamfor, brest, angelika, orah, so, pečurke, krompir, grejpfrut, cvekla, zamrznuta i konzervisana hrana, pečurke, dunja, kruška, sirova hrana

Hrana Urana

 

 

Valerijana, matičnjak, lipa, lavanda, hmelj, komorač, grickalice, brza hrana, hrana u tečnom stanju

Hrana Neptuna

 

 

Ehinacea, žen-šen, imela, divlja jabuka, reiši pečurke, kafa, čajevi, alge, biljke koje imaju sedativna, narkotička dejstva

"Kosmos je ogroman živi organizam, a mi smo još uvek njegovi delovi. Sunce je veliko srce čiji otkucaji odjekuju kroz najtajnije nam vene. Mesec je veliki nervni centar iz koga uvek treperimo. Ko zna kakvu moć nad nama ima Saturn, a kakvu Venera?"

D. G. Lorens